Blijven katten uit de buurt van de open haard?

Katten zijn zich ervan bewust dat branden gevaarlijk kunnen zijn, dus blijven ze weg van open vuur dat vonken en sintels uitstraalt. Katten loungen echter wel in de buurt van verlichte open haarden om zichzelf warm te houden, vooral tijdens koud weer. Andere keren trekt hun nieuwsgierige aard hen naar vlammende voorwerpen, zoals kaarsen en hete kachels. Terwijl de Indiase zomer wegdrijft en het koude weer binnenmarcheert, beginnen we te anticiperen op lange, gezellige avonden voor de haard.

Knuffelen met onze harige vrienden voor een brullend hout- of gasvuur is een van de grootste genoegens van de winter, maar open haarden en open vuur kunnen gevaarlijk zijn voor huisdieren. Als je katten hebt, denk dan twee keer na over het draperen van de schoorsteenmantel met groen tijdens de vakantie. Het is misschien mooi, maar het kan ook ongelooflijk verleidelijk zijn voor je kat om mee te spelen. Bewaar hem dus voor je eettafel of de voordeur.

Brandweerlieden zijn een goede manier om katten uit en weg van het vuur te houden. Over onsPrivacybeleid Servicevoorwaarden10 beste propaanvuurkorvenWaarom zijn kettingzagen uitgevonden?. Net als bij een babyhek opent een vrijstaande muur accordeonstijl en vormt een barrière tussen de open haard en de rest van de kamer. Dit is een geweldige manier om de meeste honden op veilige afstand van de open haard te houden.

Katten zijn over het algemeen minder geneigd om achter de barrière te blijven. Geurafschrikmiddelen kunnen het ook onaangenaam maken voor uw hond of kat om in de buurt van de open haard te zijn. Voor honden zijn mottenballen, cayennepeper, rode peper en azijn effectief. Katten houden vooral niet van lavendel, geranium, eucalyptus, rozemarijn, tijm, wijnruit, banaan, mosterd, munt, wintergroen, menthol en dennen.

Voor zowel citrus- als peperwerk. Katten zijn nieuwsgierige wezens en ze zullen vaak alles wat nieuw is in hun omgeving inspecteren. Vuur en open haarden zijn gemeenschappelijke kenmerken in onze huizen, dus het is niet verwonderlijk dat katten naar hen toe gaan. Als ze echter de hitte van een vuur zien of voelen komen, kunnen ze geneigd zijn om een stap terug te doen in plaats van vooruit te gaan.

Wanneer ze een onbekend geluid horen, zoals een luidruchtige open haard of knetterende vlammen, kunnen ze erdoor worden geschrokken en willen ze weggaan van waar ze het hebben gehoord. Er zijn veel kattenbezitters die hun katachtigen de schoorsteen op hebben laten klimmen en vast zijn gekomen, of te bang zijn geweest om terug te keren. Hoewel veel mensen hun huizen graag versieren, inclusief schoorstenen, naarmate de dagen korter en kouder worden, als je van plan bent je open haard te gebruiken en je hebt een of meer katten, is het een slecht idee om iets op de schoorsteenmantel te zetten, inclusief kaarsen, klatergoud, ingelijste foto's, kransen, borden, enzovoort. Sharon moedigt kattenverzorgers aan om „te overwegen een babyhek te installeren om ten minste een veiligheidszone van 3 voet rond uw open haard te houden en al het vuurgereedschap, zoals pokers, aanmaakhout, aanstekers en vloeistoffen, achter de barrière voor huisdieren te houden om ze weg te houden van gemakkelijke toegang.

Een kat bij de open haard is OK, maar een kat in de open haard is dat niet, en een goed kattenafweermiddel houdt ze buiten. Je kunt je katten trainen om niet in de buurt van de open haard of houtkachel te komen terwijl hij uit is door de spuitflestechniek en dat soort dingen te gebruiken. Zelfs als uw open haard glazen deuren of gaasbedekking heeft, kunnen katten nog steeds brandwonden krijgen als ze dicht bij het hete oppervlak komen. Open haarden met een scherm zijn over het algemeen redelijk veilig, maar houtkachels kunnen meer problemen veroorzaken omdat katten er eerder bovenop springen als ze warm zijn.

Als u denkt dat uw kat in gevaar is door uw open haard, moet u misschien overwegen om in plaats daarvan een goede elektrische haardinzetstuk te kopen. Sharon Cooksey, Kidde Fire Safety Educator bij Kidde Fire Safety adviseert dat de belangrijkste veiligheidsmaatregel die u kunt nemen, is om altijd toezicht te houden op uw kat wanneer uw open haard wordt aangestoken en om uw kat uit de buurt van de open haard te houden. Je wilt niet dat je kat op een hete kachel springt of probeert tussen hete kolen in de open haard te komen, maar het is meer dan waarschijnlijk dat je ze kunt trainen uit slechte gewoonten. Dus maak wat warme chocolademelk of thee voor jezelf, maak wat pompoenkruidentraktaties voor je honden of niet zo pittig, maar nog steeds pompoenachtige traktaties voor je katten, steek dat vuur aan en verzamel dan iedereen op de bank voor een gezinsknuffel.

Hoewel velen misschien denken dat vuur zelf voldoende kan zijn om katten van de open haard af te schrikken, is dit niet altijd het geval. Tijdens de herfst- en winterfeestdagen kan het verleidelijk lijken om op je schoorsteenmantel te versieren; echter, „slinger- en klatergoudachtige decoraties kunnen bijzonder verleidelijk zijn voor nieuwsgierige katten, dus ik zou aanraden om dit soort decoraties in kattenhuishoudens te vermijden, omdat ze een kat dicht bij de gevaren van de open haard, Dr. Als je een open haard en een kat hebt, dan weet je hoe belangrijk het is om katten uit de open haard te houden. Het kan werken om een brandwerende mat voor de open haard te leggen, maar de kat kan er nog steeds naar toe reiken.

.