Zijn open haarden structureel?

Een haard is over het algemeen dragend wanneer deze tegen of binnen de buitenmuren wordt geplaatst. Ze fungeren hier als structurele ondersteuning. Structurele schoorstenen zijn voornamelijk gemaakt van silicaatstenen. Het heeft een sterke opwaartse diepgang die het bijproduct van brandende brandstof naar buiten trekt.

En deze gassen worden uitgestoten door een rookkanaal dat zich achter metselwerk verbergt. Bovendien bevindt zich een schoorsteenpot op de bovenkant van de schoorsteenkap. Het bevat ook rook, vuurhaard en basismontage. Ja - schoorstenen dienen in sommige situaties als lastdragers.

Om elk element in uw huis als dragende structuur te kwalificeren, moet het (onder andere) een actief structureel onderdeel van uw gebouw zijn dat het grootste, zo niet alle, gewicht vasthoudt dat wordt uitgeoefend door elementen erboven. Het dragende element moet doorgaan met het loslaten van het gewicht (plus zijn eigen gewicht) aan de funderingsstructuur eronder. Vaak worden dragende elementen zoals muren eerst gebouwd aan het begin van de bouw van het huis. De meeste schoorstenen worden onafhankelijk ondersteund en zijn niet structureel aan de muren of het dak.

Als er een muur bovenop staat en die muur ondersteunt een ander niveau van je huis, dan is dat een dragende muur. Je kunt ook de kruipruimte onder je huis controleren om te controleren op de borden. Als je een sintelblok of een steunbalk ziet verbonden met de muur in kwestie, dan is dat ook een dragende muur. Gebruik de infographic om te verwijzen naar de genummerde definities en beschrijvingen van 25 verschillende schoorsteen- en haardonderdelen.

De hoogte van een schoorsteen is een cruciaal element voor het verwarmingssysteem van uw huis. Als de bovenkant van de schoorsteen te dicht bij het dak staat, kunnen vonken in de buurt brandbare stoffen in brand steken. Schoorstenen moeten minstens 10 voet in totale hoogte zijn. Waar het boven het dak uitsteekt, moet de schoorsteen minstens 3 voet hoog zijn en minstens 2 voet hoger dan alles binnen 10 voet.

Baksteen en mortel worden gebruikt om de buitenmuren van een schoorsteen te bouwen. Vanwege de tijd en veranderende seizoenen zal uw bakstenen schoorsteen aflopende stenen ontwikkelen en na een paar jaar tuck-punterende reparaties vereisen. Omdat het buitenoppervlak van schoorstenen heet kan worden, is de minimale vrije ruimte tussen de buitenkant van de schoorsteen en de brandbare constructie 1-4 inch. Een haarduitbreiding van de open haard is het stenen kussen, direct voor de opening van de vuurhaard.

De buitenhaard wordt volledig ondersteund door de schoorsteen, minstens 4 inch dik. Voor het verwijderen van vuil dat in de schoorsteen kan komen. De reinigingsopening moet zich 6-12 inch boven de bodem van het rookkanaal bevinden. Voetstukken moeten zes centimeter voorbij elke zijde van de bakstenen structuur van de schoorsteen uitsteken.

Funderingen zijn minimaal 12 inch dik. Als een deel van uw haard niet werkt of op de een of andere manier beschadigd is, werkt uw systeem niet. In feite zijn mensen nog steeds geboeid door de charme van een huis met een open haard in vergelijking met degenen zonder. Bovendien moet het aan alle kanten meer dan 6% voorbij het gezicht van uw funderingsmuur of open haard uitsteken.

In de moderne architectuur kunnen open haarden echter verouderd zijn, vooral met de opkomst van verwarmingstechnologie die hetzelfde functioneert en ons een veel ruimere woning biedt. We hebben onderzocht of je een muur kunt omver werpen die tegen een open haard steunt om erachter te komen of dit een veilige zet is bij het renoveren. De funderingen voor dergelijke schoorstenen en de bijbehorende gemetselde open haarden moeten zijn gebouwd van massief metselwerk of beton, met een dikte van ten minste 12 - 14.Open haarden zijn nuttig, vooral als u in een regio woont waar het klimaat in de winter een beetje hard kan zijn. We begrijpen de anatomie van een open haard en schoorsteen volledig en kunnen u helpen met uw reparatie of vervangende onderdelen in de omgeving van Kansas City.

Daarmee beschouwen verschillende kopers nog steeds open haarden als een must-have voorziening en zullen ze hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een huis met open haarden. Het omverwerpen van een paar muren, vooral een met een open haard, om uw plattegrond te reorganiseren, kan uw huis drastisch transformeren. Het is zijn taak om regen en puin af te werpen en te voorkomen dat koude lucht door het metselwerk van de schoorsteen van uw open haarden komt. .