Zijn open haarden toegestaan in New York City?

De NYC Fire Code reguleert alle vlammen, open haarden, grills en barbecues in alle stadsdelen, zelfs in privéwoningen en niet-appartementswoningen (dit omvat herenhuizen en vrijstaande huizen). Open vuur gedefinieerd als branden voor niet-kookdoeleinden die niet zijn uitgeput via een rookkanaal (schoorsteen), zijn verboden in New York. Er zijn veel opties om een open haard te installeren. Als een van de opties die u overwoog echter een houtgestookte open haard was, zal dit uw beslissing gemakkelijker maken.

Ze zijn niet langer toegestaan volgens de NYC Building Code. Er is bezorgdheid geweest over de veiligheid van gashaarden zonder ventilatie in het hele land, naast Canada en andere landen. Jeff Streich, eigenaar van Prime Renovations, een renovatieaannemer in NYC, heeft goede ervaringen gehad met open haarden van EcoSmart. Check zegt dat goedkeuringen voor open haarden zonder ventilatie van de haardkast van DOB en FDNY stellen dat er geen werkvergunning nodig is en dat het product als een decoratief apparaat wordt beschouwd.

De kern van de EcoSmart haard is de herbruikbare, wasbare brander; er wordt ook bio-ethanol gebruikt, een duurzame vorm van ethanol afkomstig van agrarische bijproducten (zoals graan en maïs). HearthCabinet Ventless Fireplaces werd in 2004 opgericht door Arthur Lasky, een architect, en Michael Weinberger, een uitvinder en advocaat voor productaansprakelijkheid. Open haarden kunnen nu een strakke uitstraling hebben, terwijl ze het gevoel en uiterlijk van een open haard geven, compleet met een ECHTE vlam. Het probleem van onjuiste gashaarden blijft bestaan, ondanks hoe technisch toelaatbaar ze kunnen zijn.

Een van de vele voordelen van HearthCabinet Ventless Fireplaces is dat huiseigenaren en ontwerpers nu de mogelijkheid hebben om hun open haard aan te passen als nooit tevoren. De burgemeester stelde voor dat nieuwe open haarden schonere brandstofverbrandingsmethoden gebruiken, zoals elektrisch of aardgas. Met gas- en propaanhaarden kunt u de conventionele haardoptie eenvoudig vervangen tegen een lagere prijs, maar problemen zijn niet ongewoon. De staat New York heeft goedkeuring verleend voor het gebruik van warmtebronnen zonder ventilatieopeningen, die vaak worden gebruikt voor verwarmingstoestellen.

Open haarden die worden gevoed door alcohol (voornamelijk ethanol en isopropyl) bestaan al meer dan tien jaar, maar zijn de afgelopen jaren pas aangeslagen toen mensen overschakelen van houten haarden. Een open haard zonder ventilatie van de haardkast, gevoed door isopropylgel, is een milieuvriendelijk alternatief voor hout- en gashaarden. Volgens de nieuwe regelgeving zouden bewoners die al houtgestookte haarden hebben of die hun open haarden vóór die datum hebben gereconstrueerd, deze mogen gebruiken, maar met de vereiste dat ze alleen brandhout gebruiken met een lage hoeveelheid vocht (20 procent of minder), dat minder rokerig is bij verbranding, volgens het ministerie van Milieubescherming. Bestellen kan zo kort zijn als een week voor modellen die op voorraad zijn en tot acht tot 10 weken voor de rest, waarbij aangepaste haarden mogelijk langer duren.