Kun je een open haard gebruiken in Manhattan?

Ze zijn niet langer toegestaan volgens de NYC Building Code. Hierdoor is New York onder andere behoorlijk streng als het gaat om het installeren van open haarden. Kort geleden, de stad besloot de aflevering van nieuwe houtgestookte haarden te verbieden, hoewel reeds bestaande open haarden als uitzondering grootvader waren. Toch zijn zelfs deze open haarden strikt gereguleerd met betrekking tot hun structurele en gebruiksvereisten, veel meer dan open haarden in de meeste andere steden.

De staat New York maakt gratis verwarming van gasruimtes mogelijk. Een ontluchtingsvrije gaskachel is goedgekeurd voor gebruik als bron van aanvullende warmte door de regering van de staat New York. Er kan slechts een kleine hoeveelheid warmte uit worden getrokken. BTU-vereisten zijn opgenomen in deze goedkeuring.

Alternatieven zijn onder meer open haarden op gas, elektriciteit en alcohol. Hoewel geventileerde gashaarden een efficiënte warmtebron kunnen zijn, vergen de ontluchting en werking van gasleidingen en elektrische aansluitingen aanzienlijke kosten, tijd, arbeid en planning. Ze hebben ook regelmatige inspectie en onderhoud nodig. Elektrische haarden hebben veel minder onderhoud nodig en veroorzaken geen rook of afval.

Maar ze kunnen de elektriciteitsrekening aanzienlijk verhogen, omdat ze elektriciteit gebruiken voor verwarming. Ook zorgen elektrische haarden niet voor een echte vlam. Alcoholhaarden zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden en ze branden extreem schoon. Haarden met alcoholgel die met name voorgevulde cartridges voor eenmalig gebruik gebruiken, zijn veilig in gebruik en zorgen voor een gouden vlam die knettert als een houtblok, maar zonder rook of rommel.

Al meer dan een decennium worden alcoholbrandstoffen steeds vaker toegepast voor gebruik in open haarden. Ze behoren tot de schoonste brandende brandstoffen die er zijn - produceren over het algemeen alleen waterdamp en kooldioxide vergelijkbaar met menselijke adem. Hierdoor kunnen alcoholhaarden vrij zijn van schoorstenen, conventionele ontluchting en elektrische bedrading. Alcoholhaarden zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden omdat ze geen rook of rommel produceren.

Ze zijn geen permanent onderdeel van de constructie en kunnen vrijwel overal worden geplaatst of geïnstalleerd. De kosten voor het inbouwen van een alcoholhaard zijn aanzienlijk lager dan die van geventileerde haarden met de bijbehorende bouwkosten. Gashaarden verbranden aardgas of propaanbrandstoffen. Ze bestaan uit een vuurhaard, een schoorsteen of ventilatieopening, een gasleiding en een elektrische aansluiting voor sommige modellen.

Gashaarden met directe ventilatie zijn 75-80% efficiënt en kunnen als verwarmingsbron worden gebruikt. Gas brandt schoner dan hout, maar de bijproducten van verbranding kunnen nog steeds gezondheidsrisico's opleveren, met name een gashaard zonder schoorsteenventilatie. In feite zijn gashaardopties zonder ontluchting niet goedgekeurd voor gebruik in New York City. Mensen die op zoek zijn naar opties zonder ventilatie met echte vlammen, moeten alcoholhaarden overwegen.

Voor geventileerde gashaarden vereist het ontluchten en laten draaien van gasleidingen en elektrische aansluitingen aanzienlijke kosten, tijd, arbeid en planning door huiseigenaren of handelsprofessionals. schoorstenen en gasleidingen moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden voor veilig gebruik en om het risico op brand of luchtvervuiling binnenshuis te elimineren. De beschikbaarheid van aardgas en propaan kan zelfs binnen een stad sterk variëren, en de prijzen kunnen in de loop van de tijd fluctueren. Haarden zonder ventilatie die worden gevoed door gas of propaan zijn afhankelijk van binnenlucht voor verbranding, en ze voeren een laag niveau van hun verbrandingsgassen uit naar de kamer waarin ze zich bevinden.

Open haarden kunnen nu een strakke uitstraling hebben, terwijl ze het gevoel en uiterlijk van een open haard geven, compleet met een ECHTE vlam. Arthur en Michael wilden dat mensen overal konden genieten van een open haard, zelfs in huizen en gebouwen die geen hout- of gashaardinstallaties konden huisvesten, zoals de meeste woningen in New York City. Als u toevallig een bestaande open haard heeft, verzegeld of niet, kunt u deze eenvoudig omzetten naar een van de bovenstaande methoden. Volgens Sal Finocchiaro, een partner bij NYC Fireplaces and Outdoor Kitchens, zijn elektrische haarden een budgetvriendelijke optie, hoewel niet iedereen erop wordt verkocht.

Zelfs gashaarden, hoewel technisch toegestaan, hebben hun eigen reeks problemen, aangezien de lokale wet 152 verplicht dat gebouwen hun gasleidingen om de vijf jaar moeten laten inspecteren om gasgerelateerde branden te voorkomen. De NYC Fire Code reguleert alle vlammen, open haarden, grills en barbecues in alle stadsdelen, zelfs in privéwoningen en niet-appartementswoningen (dit omvat herenhuizen en vrijstaande huizen). Met dit in gedachten kan het erg ontmoedigend worden voor New Yorkers die hopen een functionele open haard in hun huis te hebben. Jeff Streich, eigenaar van Prime Renovations, een renovatieaannemer in NYC, heeft goede ervaringen gehad met open haarden van EcoSmart.

Een echte vlammenhaard roept krachtige nostalgie op bij velen die het voorrecht hadden ermee op te groeien. En als je een gasgestookte open haard in New York wilt hebben, moet je bereid zijn om door wat hoepels met de stad te springen en je ook voor te bereiden op ietwat vaak gasleidinginspecties. Dit betekent niet dat je geen open haard kunt hebben, het betekent gewoon dat het geen traditionele houtgestookte vlam in kampvuurstijl kan zijn. In sommige oude huizen zijn ontluchtingsvrije haarden nog steeds toegestaan, maar ze moeten ventilatiesystemen voor buiten hebben.

Bijna drie jaar na het verbod van New York City op de bouw van nieuwe houtgestookte haarden, hebben New Yorkers alternatieve manieren onderzocht om een vleugje warmte en visueel genot aan hun huizen toe te voegen en sociale bijeenkomsten te verbeteren. Toch zal het aanzienlijk minder zijn dan de kosten van het toevoegen van een gashaard en omdat ze geen deel hoeven uit te maken van uw permanente constructie, kunnen ze bijna overal worden geïnstalleerd. .