Waarom ruikt de open haard?

Roet en creosoot opbouwen Door uw open haard te gebruiken zonder hem te onderhouden, gaat deze ruiken. Dit komt omdat roet en creosoot de wanden van uw schoorsteen bekleden. Terwijl het zit, begint het steeds meer te ruiken, wat je huis een houtskoolachtige stank zal geven. Open vuur kan in de zomer ruiken als gevolg van een neergang van buiten naar het huis.

Dit brengt de geur van creosoot in huis. Creosoot is het zwarte spul dat je tegenkomt bij het schoonmaken van je schoorsteen. Ik merk dat het vooral rond de schoorsteenkap blijft plakken, maar het bekleedt het hele rookkanaal of de schoorsteen van je open haard. Als het afsluiten van de schoorsteen de geur niet stopt, bel dan een verwarmings- en airconditioningbedrijf om de luchtbalans in uw huis te beoordelen.

Het kan helpen om verse lucht rechtstreeks naar verbrandingsapparaten te leiden (waaronder de droger als de jouwe een gasmodel is). Of u kunt baat hebben bij een warmteterugwinningsventilator, die meer frisse lucht kan introduceren, maar op een manier die de temperatuur van de binnenlucht gebruikt om deze voor te verwarmen of voor te koelen, zodat u geen energie verspilt. Het afdichten van lekken in verwarmings- en airconditioningkanalen of het balanceren van het systeem door meer openingen toe te voegen, kan ook. Voordat je daar je toevlucht toe neemt, kun je proberen de ijstruc een paar keer te herhalen.

Verwijdering werkt soms slecht vanwege een opeenhoping van vet en ander vuil. IJsdeeltjes zwepen rond in het mechanisme en pakken de smurrie op en helpen hem schoon te maken. Een geur van rot en ontbinding betekent dat bladeren of ander puin in de schoorsteen zijn gevallen en aan het ontbinden zijn. Alle schoorstenen produceren een kleine geur.

Het is niet altijd merkbaar door een natuurlijke opwaartse beweging, waardoor lucht door de schoorsteen naar buiten kan worden geduwd. Dit elimineert meestal een vies aroma door de lucht naar buiten te verplaatsen. Aangezien er overal in huis energie-efficiënte updates plaatsvinden, kunnen conceptproblemen een probleem worden. Dit zal resulteren in ingesloten of stilstaande lucht in de schoorsteen of zelfs een terugtrekking naar de leefruimte.

Naarmate warmte en vochtigheid stijgen, zullen de geuren intenser worden, waardoor uw woonsituatie behoorlijk ondraaglijk wordt. Vandaag zullen we enkele eenvoudige oplossingen delen om vieze geuren te elimineren. De strak afsluitende, aan de bovenkant gemonteerde energiedemper kan helpen de luchtstroom (haardgeuren) die door uw schoorsteen komt te verminderen of te minimaliseren. In plaats daarvan komt er rook uit de deur van de open haard wanneer je het vuur aansteekt of meer hout aanbrengt.

Er zijn veel verschillende redenen waarom uw binnenhaard uw huis ruikt of rook in de kamer binnenlaat. Een inspectie en sweep van de open haard is een goede eerste stap voor elk geurprobleem, omdat het overtollig creosoot verwijdert en andere veelvoorkomende problemen uitsluit die de geur mogelijk hebben veroorzaakt. De evaluatie is stap één in de richting van het vinden van een oplossing voor de niet zo aangename geur van uw open haard. Over het algemeen ruiken gesloten haarden om deze reden niet, tenzij ze niet goed kunnen worden gesloten.

Zelfs met een schoorsteenkap geïnstalleerd en een schone schoorsteen en open haard, kunt u nog steeds slechte geuren ruiken als er een negatieve luchtdruk in uw huis is. Als het gaat om openhaardgeuren in uw huis, is het antwoord in de meeste gevallen om uw schoorsteen te laten reinigen. In theorie zou het sluiten van de demper op uw haard de luchtstroom moeten stoppen waar de lucht de geur oppikt. Verdun twee kopjes in een gallon water en maak de zijkanten en onderkant van de haard en het rooster schoon met een schrobborstel.

Voor een betere afdichting kunt u een schoorsteenveger een veerbelaste roestvrijstalen demper laten installeren aan de bovenkant van het rookkanaal van de haard. Veel verzekeringsmaatschappijen eisen dat u uw schoorsteen regelmatig veegt om gedekt te blijven voor schade veroorzaakt door een schoorsteenbrand en andere open haardgerelateerde huisschade. De twee meest voorkomende oorzaken van haardgeuren zijn water dat in de schoorsteen sijpelt en negatieve luchtdruk in huis, waardoor de geuren de kamer binnenkomen in plaats van de schoorsteen door het dak te verlaten. Op een koude winterdag zorgt de geur van brandende houtblokken en de hitte van een heet knapperend vuur voor de perfecte combinatie, maar elke andere dag van het jaar moet de open haard gewoon een armatuur zijn om gezien te worden en niets anders.

Wanneer het huis een negatieve luchtdruk heeft, moet er meer lucht het huis binnenkomen om dit goed te maken en loopt het pad met de minste weerstand meestal door de open haard. .