Wat is het meest populaire type open haard?

Houtgestookte haarden Dit zijn de meest traditionele soorten open haarden en zijn niet voor niets populair gebleven. Elektrische haarden zijn geweldig als u veel opties wilt bij het winkelen voor uw open haard. Van chique wandmodellen tot traditionele steenstijlen, u vindt gegarandeerd een eenheid die naadloos past bij uw huidige inrichting. Houtgestookte haarden schieten echter tekort op een paar andere belangrijke gebieden, waaronder prijs, onderhoud en energie-efficiëntie.

Als je nog geen schoorsteen in je huis hebt ingebouwd, kan het moeilijk, duur en soms onmogelijk zijn om er een toe te voegen. Als je er met succes een kunt laten installeren, moet je regelmatig schoonmaken en een plek vinden om je logboeken op te slaan. Houtgestookte haarden zijn meestal ook minder energiezuinig dan sommige andere soorten open haarden, waaronder gas en elektrisch. Als u op zoek bent naar echte warmte, is dit misschien niet uw beste optie, omdat een elektrische haard niet overeenkomt met de warmteafgifte van een hout- of gashaard.

. Gasgestookte haarden zijn vaak net zo mooi als hun traditionele houten tegenhangers, terwijl ze een optie bieden die gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is voor diegenen die op zoek zijn naar een meer hands-off open haard. Ethanolbrandende haarden zijn elektrisch vastgebonden voor eenvoudige installatie en nemen de taart als het gaat om hun draagbaarheid, omdat de meeste modellen gemakkelijk van plaats naar plaats kunnen worden verplaatst (op voorwaarde dat je de spierkracht hebt om het te doen, als je een zwaardere hebt). Goed wonen in de Pine Barrens en op Oak Ave.

Mijn tuin heeft ook veel eikenbomen. Zoals u wellicht weet, is Eik het beste hout om te branden en gaat urenlang mee. Na meer dan 25 jaar gebruik te hebben gemaakt van een houtkachel, was het tijd voor een nieuwe. Dus na het neerhalen van een paar eikenbomen en het redden van het hout, hebben we minstens twee jaar voorraad.

Het is ook fijn als we stroom verliezen, soms uren en dagen. De beste tijd is een mooi houtblok branden op kerstavond als de familie langskomt en iedereen die stoel bij de open haard wil. Veel succes met je open haardplaatskeuze en ik hoop dat je er net zoveel van geniet als we allemaal hier in New Jersey doen. We hebben nu een propaanhaard en haten er absoluut alles aan.

Ik moet er recht voor zitten om enige warmte te voelen. En ik ga niet aan de slag met de kosten en problemen van het plannen van het vullen van de tank. We gebruiken onze open haard bijna elke dag in de winter. En ik mis echt de authentieke houtgestookte open haard.

Ik kijk ernaar om het om te zetten in houtverbranding. Bij het oproepen van beelden van zitten voor een vuur denken we meestal aan de traditionele open haard. Een gashaard is er een die je elke dag zult gebruiken. Het verbetert de efficiëntie van 15 procent van een houtgestookte open haard tot wel 70 procent.

Raak een knop aan, start een vuur en stel zelfs de gewenste temperatuur in. Ontspan verder met accentverlichting, een gloeiend LED-sintelbed en de mogelijkheid om de vlam omhoog of omlaag te stellen vanuit uw favoriete stoel. Het past in lijn met andere populaire haardstijlen en de strakke, lineaire ontwerpen brengen warmte en licht in een eigentijdse ruimte. Er zijn verschillende soorten inbouwhaarden beschikbaar, afhankelijk van het brandstoftype dat u wilt gebruiken, inclusief gas- of elektrische inzetstukken.

Als u op zoek bent naar een open haard om aan uw huis toe te voegen, wilt u de verschillende soorten open haarden overwegen en welke voor u geschikt is. De kosten van een binnenhaard kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type dat u kiest en de toevoegingen die u toevoegt. Helaas zijn ze veel minder efficiënt dan andere soorten haarden en kunnen ze erg duur zijn om te installeren in een huis dat er nog geen heeft. Ethanolgestookte haarden stoten geen aanzienlijke hoeveelheden rook, geuren of andere verontreinigende stoffen uit in vergelijking met andere soorten open haarden.

Sommige experts twijfelen ook aan hun veiligheid, dus vraag daar zeker naar als u dit type open haard voor uw huis overweegt. Dit soort open haard is populair in Europa, waar je dit soort open haarden in veel verschillende stijlen en maten kunt vinden. Hoewel minder natuurlijk en esthetisch aantrekkelijk dan een houtgestookte open haard, worden gashaarden steeds populairder, vooral in nieuwbouw, vanwege hun efficiëntie, veiligheid en lagere installatiekosten. Hoewel elk type open haard zijn eigen voordelen heeft die misschien beter werken voor uw behoeften, als u gewoon iets wilt dat eenvoudig te gebruiken, niet te duur of lastig te onderhouden is en een goede hoeveelheid warmteafgifte biedt, is een gasgestookte open haard uw winnaar.

Uiteindelijk hangt het kiezen van het juiste type open haard voor uw huis af van uw verwarmingsbehoeften en ontwerpkeuzes, de kosten van installatie, onderhoud, brandstof en gebruiksgemak. Begrijpen welke stijl het beste bij u past, kan overweldigend zijn, daarom hebben we een korte handleiding opgesteld over alle soorten open haarden die beschikbaar zijn, evenals enkele extra opties. Een andere populaire keuze, gasgestookte haarden zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden en combineren de klassieke schoonheid van een houthaard met het gemak van gas. De naam van dit type open haard is afgeleid van de bijna nul vrije ruimte tot het brandbare oppervlak.

Het proces van het kiezen van een open haard zal gemakkelijker zijn als u uw zoekopdracht beperkt tot een voorkeurbrandstoftype en vervolgens rekening houdt met factoren zoals of het doel voornamelijk decoratief is of voor huisverwarming, of deze op zijn plaats wordt bevestigd (vanwege een ventilatieopening of schoorsteen) of draagbaar, en hoeveel die u bereid bent te besteden aan installatie, brandstof en onderhoud. .