Hoe de haard te installeren?

Dit geeft u de traditionele uitstraling van een open haard plus de mogelijkheid om energieonafhankelijkheid en een aanzienlijke warmteafgifte te bereiken. Een gashaard kan een consistenter warmteniveau leveren en kan goedkoper zijn om te gebruiken als de gasprijzen in uw regio laag zijn. Kies gas als je voor puur comfort gaat en niet wilt omgaan met hout, stof en sneeuwsmelt terwijl je hout het huis in draagt. Begin met het lokaliseren waar de haard moet worden geïnstalleerd.

Je wilt dat het visueel aantrekkelijk is. Is het belangrijk om symmetrisch te zijn in de kamer? In de woonkamer van Steph vonden we dat het gecentreerd moest zijn tussen de 2 ramen. Zodra je de kachel in huis hebt, is het tijd om te beginnen met bouwen. Het is niet veilig om de haard direct op de vloer te plaatsen.

Bouw eerst een platform met metselwerk of tegels, want je wilt niet dat het platform in brand vliegt. Je hebt ook de mogelijkheid om een vooraf gemaakt platform van de fabrikant te kopen. Zorg ervoor dat u de omgeving van brandbaar materiaal verwijdert, wat altijd in de handleiding van de fabrikant wordt vermeld. Kies voor de eenvoudigste installatie een gashaard met directe ventilatie.

U kunt dit type open haard op elke buitenmuur installeren en het zal direct aan de achterkant ventileren. De installatie duurt meestal ongeveer een dag of anderhalve dag. Hoewel u niet de geluiden en het aroma van een houtvuur krijgt, geven gashaarden elke kamer sfeer en leveren ze vaak meer warmte dan een houtgestookte open haard. Bovendien beginnen gashaarden met een druk op de knop en zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

De meeste mensen zullen kiezen voor een houtgestookte open haard. In hetzelfde rapport staat ook dat 55% van de huizenkopers gashaarden als wenselijk of essentieel beoordeelt en 48% van de huizenkopers houtgestookte haarden als wenselijk of essentieel beoordeelt. Ten eerste wilt u dat de open haard het ontwerp en de schoonheid van uw kamer aanvult, maar ook dat de plaats dicht bij de uitlaat of elektrische circuits moet zijn die al zijn geïnstalleerd om installatiekosten te minimaliseren. De beste plaats om open haarden te kopen, is bij haarddealers die showrooms hebben met werkende modellen tentoongesteld.

Je hebt nu een functionerende open haard en zou kunnen worden gedaan, maar de meeste mensen zullen een meer permanente uitstraling willen. Raadpleeg uw lokale bouwvoorschriften voor gedetailleerde specificaties voor elk van deze overwegingen en voor de minimale afstand tussen een open haard en brandbare materialen. Bovendien wilt u een paar meter niet-brandbare vloeren rond uw open haard, zodat sintels die uitblazen als u hout toevoegt geen vuur starten. Een open haard wordt over het algemeen niet afzonderlijk berekend in een professionele woningbeoordeling; het is dus moeilijk om een verhoogde waarde uit uw investering toe te kennen.

In huizen met twee verdiepingen zijn de keuzes voor het plaatsen van de open haard misschien beperkter, maar vaak kunt u de 12- tot 14-inch ruimte vinden die de schoorsteen nodig heeft door een hoek van een kamer of een reservekast te omsluiten. Omdat er bijna altijd nieuwe bedrading nodig is, moet een elektrische haard worden geïnstalleerd door een erkende elektricien. Vrijstaande haarden zijn er in alle maten, vormen en modellen, maar één ding blijft gebruikelijk: de eenvoud en installatieprocedures. Het is misschien een goed idee om wat kartonnen dozen te kopen en een modelhaard te maken, zodat u ervoor kunt zorgen dat deze in uw kamer past.

Helaas, ongeacht hoeveel of hoe weinig het u kost om een open haard toe te voegen, zult u waarschijnlijk niet het geld terugverdienen dat u uitgeeft aan het toevoegen van een open haard.