Zijn open haarden dragend?

Een haard is over het algemeen dragend wanneer deze tegen of binnen de buitenmuren wordt geplaatst. Ze fungeren hier als structurele ondersteuning. Open haarden die tegen binnenmuren zijn geplaatst of geplaatst, zijn over het algemeen niet dragend. Ja - schoorstenen dienen in sommige situaties als lastdragers.

Om elk element in uw huis te kwalificeren als dragende structuur, moet het (onder andere) een actief structureel onderdeel van uw gebouw zijn met het grootste, zo niet alle, gewicht dat wordt uitgeoefend door elementen erboven. Het dragende element moet doorgaan met het loslaten van het gewicht (plus zijn eigen gewicht) aan de funderingsstructuur eronder. Vaak worden dragende elementen zoals muren eerst gebouwd aan het begin van de bouw van het huis. Een ander item dat u moet controleren voordat u uw haard afbreekt, is of deze dragend is of niet.

Een dragende muur is van cruciaal belang voor de structurele stabiliteit van uw huis. Daarmee is het afbreken zonder een andere vorm van alternatieve ondersteuning geen optie. Kan (volgens codes en acceptabele bouwpraktijken) een gemetselde open haardstructuur dragende ondersteuning bieden voor balken die vloeren en daken ondersteunen? FWIW, ik heb verschillende plaatsen in mijn remo's gedeconstrueerd waar balken in schoorstenen worden verlicht en sommige hebben geleden, sommige niet in de loop van de tijd. Bij het ontwerpen van een drager als dragerondersteuning, zou men veel dingen zoals thermische beweging en stresspunten in gedachten moeten houden.

Een schoorsteen beweegt, maar een puntbelastingselement zou dat niet moeten doen, dus er is meer aan de hand dan alleen of het uiteinde van een houten balk verzwakt kan worden door verkoling. Eigenlijk heb ik dat nog nooit gezien, maar ik heb spanningsbreuken op het draagpunt zien uitstralen. Schoorstenen worden van boven naar beneden verwijderd. Ze zijn HEEL ERG zwaar, en het is VEEL werk om te verwijderen.

U zult de diensten van een dakdekker moeten inschakelen om uw dak te repareren, een metselaar om de schoorsteen te verwijderen, en misschien zelfs een GC om uw huis opnieuw te ondersteunen. Heel vaak is de schoorsteen in oudere huizen een dragend element waar dakbalken en vloerbalken in vastzitten. Het neerhalen ervan is erg ingewikkeld en voor de meesten helemaal niet doe-het-zelfbaar. De verticaal lopende noppen zijn waarschijnlijk dragend omdat de meeste open haarden op een buitenmuur worden geplaatst.

Maar begin jaren negentig besloot een vorige eigenaar om de schoorstenen te verwijderen, de muur gedeeltelijk te verwijderen en deze nieuwe open haard te bouwen gecentreerd tussen de twee ramen. Krijg een overzicht van het proces van het maken van een open haard in traditionele stijl die goed brandt en voldoet aan de huidige bouwvoorschriften van ervaren metselaar Mike Mehaffey. Ten eerste moeten de wanden van uw dragende schoorsteen zijn opgebouwd uit beton of massieve baksteen plus de eerder genoemde silicaatstenen (kunnen binnen maar bij voorkeur buiten zijn). Een open haard is een van de meest bijzondere dingen die je in een keuken kunt hebben, vooral in een oud huis.

Aan de andere kant, in streken met warmere klimaten, is een huis zonder open haard niet echt een groot probleem. Het omverwerpen van een paar muren, vooral een met een open haard, om uw plattegrond te reorganiseren, kan uw huis drastisch transformeren. In feite zijn mensen nog steeds geboeid door de charme van een huis met een open haard in vergelijking met degenen zonder. Helaas is het verwijderen van een stenen open haard en schoorsteen, vooral op een mogelijk dragende muur, geen geringe taak.

Een schoorsteen kan structureel zijn als een lading van aanzienlijk gewicht ergens op de zolder maar dicht bij de positie van de schoorsteen is ondergebracht. Hoewel het brandpunt van de kamer de open haard moet zijn, bevindt de gedeeltelijke muur zich net buiten het midden van de open haard, waardoor het erg moeilijk is om de kamer effectief te gebruiken en in balans te houden. Ik wou zo dat je de originele open haarden terug kon zetten, maar ik begrijp hoeveel er nodig zou zijn om het te doen en ik denk dat je het juiste doet met wat er is. Dit klinkt misschien contra-intuïtief, maar dragende schoorstenen zijn niet beperkt tot het ondersteunen van het bovengewicht.

De funderingen voor dergelijke schoorstenen en de bijbehorende gemetselde open haarden moeten zijn gebouwd van massief metselwerk of beton, minimaal 12 - 14 dik.