Welke haardroosters zijn het beste?

Amagabeli Smeedijzeren open haard Log Raster; Beste waarde. Met een eenvoudig ontwerp en duurzame smeedijzeren constructie bevat dit Amagabeli houtrooster voor open haarden zeven staven. De totale afmetingen zijn 21 inch bij 12,5 inch, waardoor hij op de meeste haarden past. Het wordt ook geleverd in 24-inch en 30-inch opties.

De staven zijn onder een hoek geplaatst om te voorkomen dat de stammen wegrollen terwijl ze naar het midden van het rooster worden geleid. De poten van 4 inch van het rooster zorgen voor voldoende luchtcirculatie om een goede verbranding te bevorderen. Een emaille coating beschermt de staven tegen corrosie, waardoor het rooster geschikt is voor buitengebruik. Het gewicht van 20 pond zorgt voor een stevige basis.

Download het Amagabeli haardrooster op Amazon. Dit kleine haardrooster van Landmann is 18 inch lang en 11 inch breed. Het heeft slechts vier bars, maar het biedt een aantal leuke extra's. Het wordt geleverd met een handige gaasbak om een vuurstarter of aanmaakhout vast te houden.

De dunnere 0,5-inch stalen staafconstructie maakt hem ook lichter. Met een totaalgewicht van slechts 6 pond is dit rooster gemakkelijk te verplaatsen voor periodieke asopruimingen. De houtblokken worden 3,5 inch van de vloer van de haard verhoogd om de ventilatie te verbeteren. Koop het Landmann haardrooster op Amazon of Walmart.

Het vinden van een rooster voor een kleinere open haard kan een uitdaging zijn, aangezien de meeste zijn ontworpen voor grotere haarden. Met slechts 13 inch breed en 10 inch diep past dit SteelFreak-rooster op kleinere vuurhaarden en houtkachels. En hoewel klein, is het machtig; het bestaat uit vijf 1,375-inch platte stalen staven gelast aan twee 10-inch staven die als basis dienen. Dit HY-C Liberty Foundry haardrooster heeft maar liefst 27 inch lengte en 15 inch diepte.

In plaats van gelaste stalen staven gebruikt HY-C een gietijzeren constructie uit één stuk, waardoor dit rooster stevig genoeg is om meer gewicht aan te kunnen. Stalen staven en een dikke verflaag samen met een groot formaat zorgen ervoor dat dit haardrooster van Pleasant Hearth goed werkt voor buitenhaarden. Het bestaat uit acht staven van 0,75 inch dik bedekt met emailverf die ze beschermen tegen roest. Met 30 inch breed en 16 inch diep kan het een grote lading houtblokken ondersteunen, zoals die meestal worden aangetroffen in een buitenhaard.

Vier grote poten heffen het rooster 4 centimeter van de grond, waardoor er veel luchtstroom onder de brandende houtblokken mogelijk is. Het is verkrijgbaar in verschillende maten, van slechts 12 inch in diameter tot 40 inch. En omdat de stalen staven worden beschermd door weerbestendige emailverf, werkt het ook goed voor vuurkorven in de achtertuin. Koop het Amagabeli haardrooster op Amazon of Walmart.

Onze keuze voor de beste haardroosters is dit SteelFreak-rooster. Het is van Amerikaanse makelij, heeft zeer stevige dikke staven en een ongelooflijke middenstand om doorzakken na verloop van tijd te voorkomen. Ook, in tegenstelling tot veel concurrenten, vinden we het leuk dat de benen netjes wegstoppen om ruimte te besparen. Stalen haardroosters worden vaak het best gebruikt voor hout.

De spijlen van het rooster staan vaak verder uit elkaar en kunnen onpraktisch zijn voor kolengestookte haarden. Bovendien gaan stalen staafroosters niet zo lang mee als gietijzeren roosters, behalve in de zwaarste soorten. Ze zijn ook niet zo efficiënt als hun gietijzeren broers. Er zijn drie hoofdtypen haardroosters; stalen staaf gebruikt voor hout, gietijzer dat over het algemeen wordt gebruikt voor hout of kolen, en roosterverwarmers voor hout die warmte terugbrengen in huis.

Steenkool kan niet op de stalen staafroosters worden gebruikt, simpelweg omdat de staven te ver uit elkaar liggen en de steenkool erdoorheen zou vallen. Hout daarentegen kan worden verbrand op een stalen rooster of een gietijzeren rooster, maar ze hebben de neiging om de sintels op het rooster vast te houden en te voorkomen dat de lucht het hout bereikt. Gietijzeren roosters gaan meestal langer mee dan het gemiddelde stalen staafrooster, met uitzondering van zeer zware stalen staafroosters. Het beste stalen staafroster dat beschikbaar is, is een Lifetime Fireplace.

Levenslange haardroosters gaan door de fabriek gegarandeerd een leven lang mee en zijn het laatste rooster dat u ooit zult kopen. Roosterverwarmers zijn buisvormige (holle) roosters die, eenmaal heet, warme of hete lucht terug in huis blazen. Hoewel ze niet zo efficiënt zijn als een inzetstuk voor een open haard, zijn ze ongeveer een vierde van de prijs en pompen ze geweldig warmte in uw huis. Het beste materiaal voor haardroosters waar alleen hout wordt verbrand, is staal.

De vier poten van deze haardroosters ondersteunen de staven effectief en heffen de boomstammen 3-4 inch van de basis van de haard op om een goede ventilatie mogelijk te maken en een perfecte verbranding aan te moedigen. Het werkbare oppervlak van uw rooster wordt aanzienlijk geminimaliseerd en plotseling kunt u alleen kleinere vuren in uw open haard hebben. De gebogen staven bevatten de boomstammen, waardoor ze niet kunnen wegrollen, terwijl ze ook onverbrande boomstammen naar de brandende sintels in het midden van het rooster richten. Het beste rooster voor kolenbranden is meestal gemaakt van gietijzer omdat het de steenkool beter vasthoudt dan staalopties.

Houd er bij het meten voor een haardrooster rekening mee dat roosters aan alle kanten ongeveer 3 inch vrije ruimte nodig hebben om een goede luchtstroom te bevorderen. Een houtgestookte haardinzetstuk heeft doorgaans geen haardrooster nodig, maar moet worden bevestigd met de fabrikant van het inzetstuk voordat dit wordt gedaan. Een haardrooster zonder speling zorgt voor een zo klein mogelijke speling tussen de onderkant van het rooster en de haard. Er zijn tal van geweldige gietijzeren haardroosters om uit te kiezen, zoals Vestal Manufacturing, Panacea, INNO STAGE, HY-C Liberty Foundry, Plow %26 Hearth, het is moeilijk voor klanten om een winkelbeslissing te nemen.

Een haardrooster is een object, meestal vierkant van vorm met gaas- of roosterachtige kenmerken, dat op de vloer van een open haard wordt geplaatst waarop hout en andere vormen van vaste brandstof kunnen worden gestapeld bij het starten van een vuur. Als de achterkant van uw haard beschadigd is (zoals de onze was), mag een verticale open haard niet worden gebruikt. Een zelfvoedend haardrooster is een rooster met een trechter waarmee u brandstof kunt toevoegen zonder de deur naar de vuurhaard te hoeven openen. .