Waarom ruikt de open haard na regen?

Haardgeuren na regen uitgelegd Na een regenbui, de druk buiten uw huis is meestal groter dan de druk binnenin, en daardoor komt er natuurlijk lucht via uw schoorsteen in uw huis. Eén antwoord op twee vragen, deze keer. De geur gaat recht door de schoorsteen en het huis in omdat hoge luchtdruk buiten lucht door de schoorsteen dwingt, waardoor roet, creosoot en andere schadelijke dampen het huis binnenkomen. Het wordt een neergang genoemd, die optreedt wanneer de kachel of open haard niet brandt.

Extra dichte dempers, zelfs bovenop de schoorsteen, werken niet goed. Maar het toevoegen van een beetje warmte zal die tocht omkeren, waardoor lucht en die geuren door de schoorsteen en naar buiten worden gedwongen. Laat een opdringerige geur niet alle aandacht trekken, zorg voor de geur zodra deze wordt opgemerkt en geniet het hele jaar door van uw open haard. Ik kreeg ooit een tip van een dame die zei dat ze een gerecht appelciderazijn in de open haard legt en dat is voldoende.

De vochtige lucht neemt de geur op van creosoot die aan de zijkanten van uw terracotta schoorsteenschoorsteenvoeringen is afgezet als een product van brandend brandhout en zweeft deze het huis binnen waar u het ruikt. Uw haard heeft waarschijnlijk een rookgasklep, maar deze is niet altijd voldoende of effectief om backdraft te voorkomen. U moet op zoek gaan naar oplossingen die effectief kunnen voorkomen dat uw haard ruikt elke keer dat het regent. Tocht die door uw schoorsteen komt, is een van de belangrijkste redenen waarom u al deze problemen in de eerste plaats kunt ruiken.

Omdat vocht een van de belangrijkste oorzaken is van de geur van open haarden, wilt u voorkomen dat er water in uw schoorsteen komt. Zelfs als uw open haard geen dode beestjes heeft, kunnen er bladeren en ander organisch materiaal het rookkanaal of de schoorsteen verstoppen. Als het interieur van de schoorsteen of het rookkanaal van uw open haard poreus is, zoals klei, kan creosoot het materiaal binnendringen en het geurprobleem verergeren. Sommige mensen steken kaarsen aan in de open haard om de lucht te verwarmen, zodat deze op natuurlijke wijze opkomt en uit de schoorsteen stroomt.

Ik heb mensen kandelaars in de open haard zien plaatsen en kaarsen aansteken om te proberen de luchtstroom door convectieve luchtbeweging van de kaarsvlam om te keren. In plaats daarvan voert vochtige lucht tijdens of na regen deze geuren door de schoorsteen naar de open haard en verspreidt de onaangename geuren in uw huis. Een schoorsteenreiniging verwijdert niet alleen slechte geuren uit uw open haard, maar voorkomt ook gevaarlijke situaties zoals brand. Wanneer u een open haard gebruikt, zorgt het rookkanaal of de schoorsteen ervoor dat de lucht geladen met uitlaatgassen het huis op en uit kan stromen.

Uw open haard heeft roet en creosoot, tenzij u net het hele systeem hebt geveegd en schoongemaakt.