Welke inbouwhaard is het beste?

Elektrische inzetstukken zijn de beste keuze. De vlamvrije inzetstukken zijn veilig en eenvoudig te installeren met een plug-in ontwerp dat de kamer wast met gezellige warmte en de gloed van (faux) vlammen en sintels. Volgens de National Association of Home Builders behoren open haarden tot de top drie functies die nieuwe huizenkopers wensen. Hoewel populair, zorgt het open ontwerp van traditionele open haarden ervoor dat verwarmde lucht verloren gaat door grote openingen, waardoor ze inefficiënt zijn als verwarmingsbronnen.

De oplossing voor veel huiseigenaren is een inbouwhaard, een beschutte, efficiënte kamerverwarmer die een open haard tochtbestendig maakt door de warmte naar de kamer te laten stromen. Deze houtkachel verwarmt tot 1.800 vierkante meter door echte houtblokken tot 18 inch lang te verbranden. De unit is voorzien van een duurzame gietijzeren deur die u door het grote keramische glazen raam zicht geeft op de brandende houtblokken. Het bevat ook een grote haardomrand en een veerbelaste automatische aanpassing om de installatie te vereenvoudigen.

Ashley Hearth houtkachel Insert De Super Insert LE is een krachtig houtgestookte haardinzetstuk dat is gebouwd voor het verwarmen van middelgrote ruimtes. De deur van de open haard maakt het gemakkelijk om nieuwe houtblokken te laden en de temperatuuraanpassingen met één druk op de knop helpen u de warmtestroom in de kamer te regelen. Dit model is verkrijgbaar in nikkel, geborsteld nikkel en metallic zwarte afwerkingen en wordt geleverd in een standaard of extra grote omlijsting. Deze betaalbare elektrische haard heeft een dun 3,85-inch ontwerp dat in de meeste muren kan worden verzonken voor het verwarmen van elke kamer van het huis.

De vlamhelderheid en kleur van het inzetstuk worden geregeld via het ingebouwde touchscreen-paneel of de meegeleverde afstandsbediening. Hoewel het een kleurrijk en briljant display biedt, is het elektrisch aangedreven inzetstuk alleen gemaakt om ruimtes tot 400 vierkante meter te verwarmen. Het inzetstuk wordt ook aangeboden in grotere 41-, 50- en 60-inch modellen. Flame 36-inch elektrische haardinzetstuk Verwarming tot 2.000 vierkante meter, dit gasaangedreven haardinzetstuk is geweldig voor het verwarmen van open woonkamers en holen.

Het inzetstuk is gebouwd met realistische sintelbedverlichting en wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat u vanuit uw luie stoel aanpassingen kunt maken. De vlam is omgeven door een set van imitatie eiken, berken of drijfhout. Dit Enviro-pellethaardinzetstuk heeft een extra groot ontwerp dat uitsteekt uit uw bestaande haardopening om een rustiek, kachelachtig ontwerp te bieden. Het krachtige inzetstuk wordt aangeboden met een normale of grote rand en verwarmt tot 2.000 vierkante voet.

Bovendien is het inzetstuk bekleed met een decoratief glazen venster dat 185 vierkante inch beslaat, dat groot genoeg is om de pelletgevoede vlammen te bekijken. Deze pelletkachel met hoge capaciteit is voorzien van een pellettrechter van 47 pond en verwarmt ruimtes tot 2.000 vierkante meter. Het inzetstuk heeft een programmeerbare thermostaat die de krachtige ventilator regelt en is gebouwd met een groot venster dat u zicht geeft op de vlam van het inzetstuk. Bovendien wordt het inzetstuk beschermd door een beperkte garantie van één jaar.

Dit elektrische haardinzetstuk is gebouwd met een driezijdige faux bakstenen muur die hem een realistische en rustieke uitstraling geeft. De open haard wordt geleverd met drie vlaminstellingen die worden bediend met een meegeleverde afstandsbediening en kan extra warmte leveren in ruimtes tot 400 vierkante meter. Bovendien kan het apparaat op de vloer van uw open haard rusten en op elk bestaand 120-volt stopcontact worden aangesloten. PuraFlame 33-inch westerse elektrische haardinzetstuk Met een groot verwarmingsoppervlak van 2.400 vierkante meter is deze zeer efficiënte open haard een krachtig model op hout dat grote kamers tot zeven uur achter elkaar kan verwarmen.

Het is gebouwd met een kijkvenster van 275 vierkante inch en maakt gebruik van een automatische verbrandingsregeling om een consistente verbranding te leveren. Bovendien wordt de klassieke zwarte afwerking van het inzetstuk aangevuld met uw keuze uit zwart staal, gietijzer of nikkel sierrand. QuadraFire Expedition II houten inzetstuk Met een gewicht van iets meer dan 50 pond, is dit lichtgewicht elektrische inzetstuk een betaalbaar model dat wordt geleverd met levensechte harsblokken en verstelbare sfeerlichten. Het ventilatievrije inzetstuk verwarmt elk oppervlak van 400 vierkante meter en kan met of zonder warmte werken.

Bovendien wordt het inzetstuk beschermd door een garantie van één jaar en bevat het veiligheidsvoorzieningen zoals een automatische uitschakeling. Het installeren van een inzetstuk voor de open haard maakt een open haard tochtbestendig terwijl de warmte in de kamer en weg van het metselwerk blijft. Hoewel elektrische haardinzetstukken niet zoveel warmte produceren als inzetstukken op gas en hout, kunnen de meeste modellen ruimtes tot 400 vierkante meter verwarmen. Ontvang het laatste This Old House-nieuws, vertrouwde tips, trucs en doe-het-zelf Smarts-projecten van onze experts - rechtstreeks in je inbox.

Kijk in je inbox voor een welkomstmail. Haardinzetstukken van een of andere vorm bestaan al sinds het einde van de 19e eeuw. Het principe van het opvangen van warmte die anders de schoorsteen zou opgaan, heeft ze al lang populair gemaakt. Jarenlang zijn ze weinig meer geweest dan een stalen kist met een glazen deur, geplaatst in een gemetselde muur.

Moderne versies bieden nu een aantal waardevolle prestatieverbeteringen, die hieronder worden beschreven. Een katalysator, ook wel katalytische verbrander of katalytisch inzetstuk genoemd, is niet anders dan het apparaat dat in de meeste uitlaatgassen van voertuigen wordt aangetroffen. Hete gassen passeren een chemische honingraat en de reactie vermindert de warmte die nodig is voor volledige verbranding. Gemiddeld verbrandt de brandstof bijna 80 procent efficiënter.

Wisselplaten met katalytische verbrandingen zijn echter meestal duurder. Ook slijten de units, hoewel een levensduur van 10 jaar een redelijke verwachting is. Als gevolg hiervan is er een secundaire EPA-gekwalificeerde beoordeling. Deze haarden zijn beperkt tot 5,1 gram per kilogram verbrand hout.

Het is een veel minder strenge norm, en we hebben de neiging om EPA-gecertificeerde haarden aan te bevelen omdat ze bijna altijd efficiënter zijn. Persoonlijke smaak en het vereiste verwarmingsoppervlak hebben zo'n grote impact op de keuze dat het bijna onmogelijk is om een enkel beste houtgestookte haardinzetstuk te kiezen dat voor iedereen werkt. De Osburn 1700 biedt echter een hoogwaardige, middelgrote verwarmingsoplossing die geschikt is voor een breed scala aan verschillende behoeften. Het houtgestookte haardinzetstuk ZC21 van Buck Stoves is voornamelijk ontworpen voor situaties waar geen bestaande gemetselde open haard aanwezig is.

Het is ideaal voor nieuwbouw en verbouwing. Dankzij de manier waarop de warmte in de unit is opgenomen, is het ook veilig voor gebruik in prefabs en stacaravans. Ashely Hearth produceert een reeks gas-, pellet- en houtgestookte haardinzetstukken die populair zijn vanwege hun prijs-kwaliteitverhouding. De AW1820E is primair ontworpen voor het vervangen van bestaande gemetselde haarden.

Er is een automatische veerbelaste aanpassing voor eenvoudige installatie en een grote rand van de voorplaat sluit de opening af. De efficiëntie wordt genoteerd op 75 procent en de 69.000 BTU-output is indrukwekkend. Er wordt geen cijfer gegeven voor deeltjesemissies, maar de eenheid is EPA-gecertificeerd. De maximale loglengte is 18 inch, maar de vuurhaard is relatief ondiep, met een capaciteit van 1,15 kubieke voet.

Als gevolg hiervan kan de genoemde brandtijd optimistisch zijn. Gebouwd volgens de gebruikelijke uitstekende normen van het merk, biedt de Osburn Matrix 2700 een hoogwaardige verwarmingsoplossing. Het is bedoeld om bestaande gemetselde haarden te vervangen, maar het is belangrijk om de minimale afmetingen te controleren, aangezien dit een vrij grote eenheid is. De Ventis HEI-170 is een ander houtgestookte haardinzetstuk bedoeld om gemetselde open haarden in veel huizen van gemiddelde grootte te vervangen.

Wat het onderscheidt, zijn de hoge prestaties en efficiëntie, die op ongebruikelijke niveaus liggen voor een niet-katalytisch model. De Supreme Fusion 18 heeft vloeiende lijnen, verborgen scharnieren en een onopvallende handgreep die hem ideaal maken voor een eigentijdse setting. Hoewel het kan worden gebruikt als een rechte vervanging voor een gemetselde open haard, betekenen variabele montageopties dat het ook geschikt is voor verbouwingen. In vervlogen tijden werden gietijzeren haarden met helder geëmailleerde fronten als zeer modieus beschouwd.

De Napoleon EPI13T doet die stijl herleven, maar met al het gemak en de efficiëntie van een moderne houtgestookte inbouwhaard. Een achterrol en grote nivelleerschroeven helpen bij de installatie in een bestaande gemetselde open haard. Voor een budgetmodel is de specificatie zeer concurrerend. Output van 69.000 BTU's biedt voldoende warmte voor een oppervlakte van maximaal 1.800 vierkante meter.

Een vuurhaard van 1,8 kubieke voet is typerend voor midrange inserts, evenals een brandtijd van 6 uur. De efficiëntie van 65,5 procent, hoewel veel beter dan een open vuur, is echter enigszins laag voor een houtgestookte insert. Het voldoet aan de EPA-certificering op het gebied van deeltjesemissies, hoewel er geen cijfers worden gegeven. De Osburn 1700 is afkomstig van een bedrijf met een jarenlange reputatie op het gebied van kwaliteit en biedt de gemiddelde gebruiker een zeer capabele verwarmingsoplossing terwijl het relatief betaalbaar blijft.

Het Ashley Hearth-model heeft vergelijkbare prestaties voor veel minder geld. Materialen zijn echter niet van dezelfde standaard en de kleinere capaciteit betekent dat u vaker houtblokken zult plaatsen. Als iemand die twee aanzienlijke eigendommen heeft gerenoveerd met houtgestookte haardinzetstukken, heb ik directe ervaring met het installeren ervan. Het eerste waar ik naar op zoek ben, is bouwkwaliteit.

De reputatie van de fabrikant heeft ook een grote impact omdat duurzaamheid van groot belang is. Een houtgestookte haard moet minimaal 10 jaar meegaan en zal aanzienlijke hittestress ervaren. De vuurhaard moet extreem robuust zijn, dus een substantiële stalen of gietijzeren structuur is noodzakelijk. Het hangt af van de indeling van het huis, het isolatieniveau en de efficiëntie van het inzetstuk.

Sommige kunnen tot 3.000 vierkante meter open ruimte verwarmen, maar eventuele barrières (bijvoorbeeld deuren) zullen verminderen hoe ver de warmte kan reizen. Ergens tussen de 10 en 20 jaar is de gemiddelde levensduur, hoewel sommige componenten vervangbaar zijn, zodat deze nog langer meegaan. Als u op zoek bent naar een elektrische inbouwhaard met de charme en het gevoel van een traditionele open haard, dan is dit de beste keuze. Voor de beste elektrische haardinzet kun je niet fout gaan met Magikflame.

Het heeft de meest realistische vlammen met geluidseffecten, intuïtieve touchscreen-bediening en het is relatief eenvoudig te installeren. Open haarden en pelletkachels zijn vaak in een huis geïnstalleerd om het comfort van een wezen te creëren, specifiek in de winter. De Super Insert LE is een krachtige houtgestookte inbouwhaard die is gebouwd voor het verwarmen van middelgrote ruimtes. Als je op zoek bent naar die eigentijdse look zonder de puinhoop, heeft de Touchstone 80004 Sideline Fireplace Insert vijf realistische vlaminstellingen die passen in elke sfeer van elke kamer, hoe klein ook.

De Opti-Myst serie elektrische haarden van Dimplex maakt gebruik van ultrasone technologie om een ultra-realistische uitstraling van vuur en rook te creëren. Dit elektrische haardinzetstuk past vlezig en perfect in de muur na een eenvoudige installatie in de muur. inzetstukken voor gashaarden hebben verschillende percentages verwarmingsefficiëntie, grotendeels afhankelijk van het ontluchtingstype van de unit. De plug-in elektrische haardinzetstuk is een eenvoudige en goedkope oplossing voor iedereen die een elektrische haard in een kast of schoorsteenmantel wil installeren.

Volgens een toonaangevende fabrikant is ongeveer 80 procent van de kachels en houtgestookte haardinzetstukken niet-katalytisch. Ingebouwde haardinzetstukken kunnen worden aangesloten op het elektrische systeem van uw huis of worden aangesloten op een standaard stopcontact met behulp van een stekkerset. Met alle inzetstukken voor open haarden, behalve gasinzetstukken zonder ventilatie, kunt u uw huis verwarmen en tegelijkertijd de deeltjes die het vervuilen aanzienlijk verminderen. Als u hoopt de Dimplex Synergy-haard te gebruiken om een grote ruimte te verwarmen, zult u teleurgesteld zijn.

Deze haard heeft een veiligheidsuitschakeling voor bescherming tegen oververhitting en een beschermd glazen kijkvenster. .