Waarom open haarden slecht zijn?

Hoewel het beeld van een houtvuur vaak wordt geassocieerd met de feestdagen, romantiek en gezellige nachten binnen afgeschermd tegen dalende temperaturen, zeggen experts dat houtgestookte apparaten een bedreiging vormen voor de gezondheid van longen en hart. Ze stoten schadelijke luchtverontreinigende stoffen en fijne deeltjes uit die de longen en de bloedbaan kunnen binnendringen. Er zijn veel voorkomende brandgevaren in uw huis, maar dit gezondheidsrisico betreft de rook van dat gezellige vuur. Houtrook bevat eigenlijk een aantal behoorlijk krachtige gifstoffen, waaronder benzeen, formaldhyde, acroleïne en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's), volgens de EPA.

Het voegt ook deeltjes toe aan de lucht, die uw longen kunnen beschadigen. Mensen met astma moeten altijd uitkijken naar verrassende triggers voor een astma-aanval. De deeltjes in de lucht van brandend hout kunnen ademhalingsmoeilijkheden die verband houden met astma verergeren. Bekijk de beste luchtreinigers voor rook om uw binnenruimtes schoon te houden.

Alles wat de open haard omringt, kan mogelijk opwarmen en gifstoffen afgeven. Gebruik ook geen tape rond ventilatiekanalen, omdat dit kan leiden tot ophoping van koolmonoxide. Dit is vooral een probleem rond de feestdagen. Een van de argumenten in de voortdurende fake vs.

Het echte kerstboomdebat is dat kunstbomen worden besproeid met brandvertragend om ze minder brandbaar te maken, terwijl droge groenblijvende planten gemakkelijk vlam kunnen vatten als ze worden blootgesteld aan hitte. Mensen met chronische luchtwegaandoeningen zoals COPD - dit zijn de COPD-symptomen die u nooit mag negeren, kunnen zichzelf in gevaar brengen door regelmatig een open haard te gebruiken. Hij stelt voor om een luchtbevochtiger of een HEPA-luchtfilter te gebruiken om de deeltjes te verwijderen die de ergste schade kunnen aanrichten. Hier leest u hoe HEPA-filters en andere hulpmiddelen kunnen helpen door uw blootstelling aan allergenen te verminderen.

Artsen zijn vooral onder de indruk van Molekule, een luchtreiniger die nanotechnologie gebruikt om verontreinigende stoffen, waaronder allergenen, schimmels, bacteriën, virussen en chemicaliën in de lucht, op moleculair niveau af te breken. In tv-programma's lijken criminelen heel veel bewijs in de vlammen te verbranden, kleding, tapes of schijven en meer. Tong zegt dat de lijst met veilige dingen om in een open haard te verbranden vrij kort is. Zodra je het juiste hout en aanmaakhout hebt, volg je deze stappen om het perfecte haardvuur te bouwen.

Traditionele open haarden zijn op zijn best slechts 10 procent efficiënt, omdat het grootste deel van de warmte door de schoorsteen gaat. U kunt een houtvuur hebben dat slechts lage niveaus van gifstoffen afgeeft als u slechts 100 procent onbehandeld hout of speciaal vervaardigde houtblokken voor open haarden verbrandt. Omdat bij het verbranden van hout ongeveer 75 procent meer CO₂ vrijkomt dan aardgas, stoten efficiënte gasovens of haardinzetstukken slechts ongeveer de helft tot tweederde zoveel CO₂ per eenheid warmte uit als de beste houtkachels, terwijl aardgas veel minder giftig materiaal afgeeft dan zelfs de schoonste houtkachels. Het verbranden van hout in een open haard kan leiden tot het vrijkomen van gifstoffen, waaronder dioxine, arseen en formaldehyde, evenals fijne deeltjes die ademhalingsproblemen kunnen verergeren bij mensen met astma of COPD (chronische obstructieve longziekte).

Het is ook belangrijk om uw houtkachel of open haard in goede staat te houden, zodat deze efficiënt trekt. Verwarmen met een ouderwetse open haard of kachel zorgt voor een gestage stroom emissies van giftige of kankerverwekkende stoffen zoals benzeen, formaldehyde, en benzo-a-pyreen, om nog maar te zwijgen van gazillions gevaarlijke microscopisch kleine roetdeeltjes. Pellets geven minder gifstoffen af bij verbranding, maar je hebt een pelletkachel of een speciaal inzetstuk voor de open haard nodig om ze te gebruiken. De American Lung Association roept op tot schonere, minder giftige warmtebronnen en stelt voor om een houtgestookte open haard of kachel om aardgas of propaan te gebruiken als middel om luchtvervuiling binnenshuis met rook te voorkomen en vervuiling van het milieu te verminderen.

Een vuur, dat veilig brandt binnen de grenzen van een open haard of een houtkachel, is voor ons een zichtbare en tastbare bron van troost. Zoals Bruce opmerkt: 'moderne kachels kunnen veel veiliger zijn voor het milieu en produceren ongeveer 90% minder emissies dan een open haard. .