Wanneer de open haard rokerig ruikt?

De geur van rook die in een vuurhaard blijft hangen nadat de brand is gedoofd, kan wijzen op een tekenprobleem of een vuile schoorsteen. Of uw haard nu stinkt als het regent of in de zomer wanneer het buiten benauwd is, de geur is meestal een gevolg van een (of meer) van de hierboven genoemde problemen. Zoals creosoot- of roetopbouw, obstakels van dieren of vocht dat het rookkanaal binnendringt. Als je huis rokerig ruikt, kan het ook iets nog complexers zijn, zoals een backdraft of negatieve luchtdruk in je huis.

Natuurlijk, de meest voor de hand liggende en redelijke vraag die een eigenaar van een open haard kan stellen, is hoe vaak hij of zij de schoorsteen moet schoonmaken. Nou, eigenlijk is er geen vast antwoord op deze vraag. Door uw schoorsteen en rookkanaal schoon te houden, de balans van de luchtdruk in uw huis te begrijpen en uw open haard correct te bedienen, wordt vaak de rook die uw huis binnenkomt, verminderd of geëlimineerd. Het zal zeker rookdeeltjes en slechte geuren uit uw open haard verwijderen en u zult zich redelijk goed voelen.

Zoek naar zaken als lekkende luchtkanalen, kapotte afzuigventilatoren, en ook wat voor soort demper er op uw open haard zit. Nu kent u zoveel eenvoudige en eenvoudige oplossingen wanneer uw huis na het lezen van het artikel naar houtrook uit de open haard ruikt. Zelfs als elk microscopisch klein overblijfsel van houtrookafzettingen uit het rookkanaal zou worden gezandstraald, zou het allereerste houtvuur een nieuwe laag afzetten en zou de nare rokerige geur terugkeren. Naast het voorkomen van regenwater en vochtigheid, zal de dop ook voorkomen dat dieren of kits zoals ratten in de schoorsteen komen, uitsterven, rotten en uiteindelijk de ongewenste slechte geur veroorzaken.

Als u een rokerige open haard heeft die moet worden schoongemaakt, moet u een afspraak maken en een professional vragen om deze te komen controleren. Het nadeel van het onderhoud van open haarden en schoorstenen is de behoefte aan professionals om deze taken uit te voeren. Als u een probleem met de druk in uw huis vermoedt, moet u een haardspecialist of een HVAC-technicus raadplegen om uw huis te controleren. In plaats daarvan komt er rook uit de deur van de open haard wanneer u het vuur aansteekt of meer hout aanbrengt.

De evaluatie is stap één in de richting van het vinden van een oplossing voor de niet zo aangename geur van uw open haard. Daarom eisen zoveel verzekeringsmaatschappijen dat u regelmatig de schoorsteen van uw open haard veegt om gedekt te blijven voor mogelijke schade die kan worden veroorzaakt door een schoorsteenbrand. Bouwers gebruiken steeds meer voorgebouwde haardeenheden die in de opening van de haard passen, en metalen rookgaspijp strekt zich uit door het dak. Rook die vanuit de open haard uw huis binnenkomt, duidt op ernstige problemen met uw open haard en schoorsteen.

Als je een open haard in de kelder hebt, is de kans groot dat deze niet werkt omdat je te maken hebt met koude, neerwaartse trekkende lucht (Open haarden op de eerste verdieping kunnen beide kanten op). Als eigenaar van een open haard is het vrij normaal dat u te maken krijgt met problemen met betrekking tot rookgeuren.