Wat zijn de twee meest voorkomende soorten open haarden?

Metselwerkhaarden zijn de traditionele open haard die u zich kunt voorstellen, bestaande uit bakstenen, blokken of steen. Hoewel het technisch gezien geen open haard is, zijn houtkachels een alternatief waarmee u hout kunt verbranden voor verwarming zonder dat u een open haard nodig heeft. Er is echter een pijp nodig om de rook via een schoorsteen naar buiten te ventileren. Bel ons gewoon om je artikel te retourneren.

De meeste artikelen kunnen tot 30 dagen na de aankoopdatum worden geretourneerd. Lees ons retourbeleid voor specifieke details. We bieden sinds 1999 uitstekende klantenservice, van 24x7 telefonische ondersteuning, een website en leercentrum van wereldklasse en snellere levering aan huis. Praat of chat met een van onze vriendelijke Austin, TX-experts en zorg ervoor dat u het juiste product bestelt voor uw behoeften.

De gemiddelde wachttijd voor gesprekken is minder dan 1 minuut. Elektrische haarden slaan snel aan als het meest populaire brandstoftype dat beschikbaar is. Als u serieus bent over een elektrische haard, kunt u zelfs een efficiënte infraroodhaard overwegen. Houtgestookte haarden staan niet open voor alle houtsoorten omdat sommige sneller zouden branden dan de andere.

Een groot deel van het kiezen van welk type brandstoftype open haard u moet kiezen, en hoe groot een open haard u nodig heeft, is om rekening te houden met uw verwarmingsbehoeften. Gasverbrandende inzetstukken zijn het meest populaire type inbouwhaard omdat ze het meest efficiënt zijn, ze elimineren de behoefte aan hout en hun warmtegeneratieniveau eenvoudig kan worden aangepast met behulp van een afstandsbediening. Je kunt het traditionele hout hebben, een beetje rook met gas en helemaal geen rook met brandstofsoorten voor elektrische en ethanolhaarden. Hoewel binnenhaarden het meest voorkomen, is er geen reden om uw houtgestookte activiteit in uw huis te beperken.

Gasinzetstukken met directe ontluchting hebben doorgaans een visueel aantrekkelijkere vlam, die meer lijkt op een houtgestookt vuur, vergeleken met andere soorten gasinzetstukken. Als er een schoorsteen is, wordt het project complexer en duurder, afhankelijk van het type installatie. Ze hebben een schoorsteen (of een ander ventilatietype) nodig voor ontluchtingsdoeleinden en worden meestal gebouwd met stenen en bakstenen. Elektrische inzetstukken voor open haarden zijn ook beschikbaar, hoewel ze minder vaak voorkomen dan houtgestookte of gasinzetstukken.

Deze haarden zijn meestal niet meer dan 5- of 6 inch hoog en ergens van 20 vierkante inch tot meer dan 100 vierkante inch (de laatste komt vaker voor in thuisomgevingen) lang. Het beste voordeel van dit soort open haarden is dat ze geen enkele vorm van elektrische bedrading, leidingen of ontluchting nodig hebben om te werken - alleen een aansteker om het blikje gel te ontsteken. Ethanolgestookte haarden stoten geen aanzienlijke hoeveelheden rook, geuren of andere verontreinigende stoffen uit in vergelijking met andere soorten open haarden. De naam van dit type open haard is afgeleid van de bijna nul vrije ruimte tot het brandbare oppervlak.

Dit is een uitstekende manier om een onderhoudsarme houtgestookte open haard om te zetten in een onderhoudsarme, energiezuinigere open haard die een alternatief brandstoftype gebruikt.