Welke haard is het beste voor het milieu?

Gasgestookte haarden zijn dus grotendeels milieuvriendelijker en efficiënter dan hun oudere, houtgestookte tegenhangers. De EPA beweert ook dat het vervangen van uw oudere open haard uw behoefte aan hout met tweederde zal verminderen, wat u effectief veel tijd, geld, brandstof en middelen bespaart. Pelletkachels zijn behoorlijk efficiënt (75 tot 90%) en hebben een lage uitstoot. De pellets, gemaakt van afvalzaagsel, zijn consistent en handig.

Zoals hierboven vermeld, kunnen gashaarden tot 86% efficiënt zijn en is een rookloze gashaard 100% efficiënt. Dit soort open haarden zijn een geweldige warmteproducent en zijn een van de meer milieuvriendelijke opties die beschikbaar zijn. Naast dat ze milieuvriendelijker zijn, brengen gashaarden ook minder gezondheidsrisico's met zich mee. Zoals u kunt zien, zijn er tal van milieuvriendelijke open haardopties.

Ethanol en elektrische haarden staan boven de rest als het gaat om milieuvriendelijkheid, hoewel ze ook verschillende nadelen hebben. Het is belangrijk om al uw opties te overwegen voordat u een beslissing neemt. Vraag een haardexpert bij u in de buurt om hun milieuvriendelijke aanbeveling. Er zijn tal van moderne haardmodellen gebouwd met het oog op milieuvriendelijkheid.

Gashaarden zijn over het algemeen beter voor het milieu dan houthaarden. Ze produceren 99% minder verontreinigende stoffen dan traditionele haardmodellen. Verwarmen met een ouderwetse open haard of kachel zorgt voor een gestage stroom emissies van giftige of kankerverwekkende stoffen zoals benzeen, formaldehyde, en benzo-a-pyreen, om nog maar te zwijgen van gazillions gevaarlijke microscopisch kleine roetdeeltjes. Aardgashaarden kunnen tot 95% methaan bevatten en andere schadelijke emissies zoals kooldioxide veroorzaken.

Als het gaat om het kiezen van een open haard, wilt u er een die niet alleen naadloos in uw ruimte past, maar ook geen negatieve invloed heeft op het milieu. Houtgestookte haarden staan naast houtkachels als het gaat om traditie, maar ze zijn berucht om hun negatieve impact op het milieu. Deze haarden staan niet alleen bekend om hun esthetisch aantrekkelijke uiterlijk, maar ook om hun minimale impact op het milieu. Houtgestookte haarden brengen ook die nostalgische gevoelens terug die vaak worden geassocieerd met kampvuren (wat altijd een bonus is).

Beide keuzes bieden u meerdere opties om uw haard energiezuiniger, minder vervuiling en minder energieverbruik te maken. Dit betekent dat ethanolhaarden worden geleverd met allerlei veiligheidsvoorzieningen zoals een ingebouwde CO2-detector die deze uitschakelt. Het kiezen van de juiste milieuvriendelijke open haard kan moeilijk zijn, maar er zijn tenminste genoeg opties, en de juiste haardaannemer kan u helpen bij het kiezen van de juiste haard voor uw behoeften. Een elektrische haard kan emissievrij zijn, afhankelijk van waar u zich bevindt en hoe u uw stroom krijgt; als het uit steenkool komt, zoals 47% van Amerika, verbrandt u geen schone brandstof.

Dit handige item helpt niet alleen het milieu, maar het helpt ook om uw open haard veel warmtezuiniger te maken. Als u uw huis wilt verbeteren en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen, overweeg dan om een schonere open haard te installeren. Elektrische haarden kunnen uw kamer zonder problemen verwarmen met uw gas of hinderlijk brandhout en verwarmen uw hele kamer. Elektrische haarden worden soms als minder wenselijk gezien door degenen die een echte vlam in hun open haard willen.