Is een open haard de moeite waard?

Het installeren van een open haard in huis kan het uiterlijk en het gevoel van de kamer waarin deze is geïnstalleerd echt verbeteren. haarden zorgen voor een meer natuurlijke vorm van warmte waarvan veel mensen denken dat het comfortabeler is en zitten voor een warme open haard biedt een geweldige manier van ontspanning en kalmering. Nog geen tien jaar geleden waren open haarden musthaves voor de meeste huizenkopers. Nu merken makelaars dat hun klanten liever een blinde muur hebben om te doen waar ze willen.

Veel potentiële huizenkopers zien open haarden als ruimteverspilling die anders voor andere situaties had kunnen worden gebruikt. Veel kamers worden beperkt door de plaatsing van een open haard in plaats van verbeterd. Hoewel een houtgestookte haard een klassieke en tijdloze functie is voor veel huizen, kunnen moderne elektrische haarden en vuurhaarden het gemakkelijker en goedkoper maken om een open haard in uw huis te installeren. Een houtgestookte open haard heeft ook regelmatig onderhoud nodig, vooral om creosoot te verwijderen, een teerachtige afzetting van brandend hout dat in uw schoorsteen achterblijft en gevaarlijk kan zijn als het niet wordt verwijderd.

Wanneer tegenwoordig een traditionele gemetselde open haard wordt gebouwd, zijn er bepaalde vereisten die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de apparaten efficiënt zijn in het produceren van warmte. Er hoeft geen as of roet te worden opgeruimd, hoewel een jaarlijkse inspectie belangrijk is, om een continue veilige werking van uw gashaard te garanderen. Dat betekent dat je misschien warm en warm bent voor de open haard, maar als je ergens anders in huis bent, word je heel snel koud. Ander aanbevolen onderhoud van open haarden en schoorstenen omvat het hebben van een draadgaasdop bovenop de schoorsteen om vogels, eekhoorns en puin buiten te houden, plus het verwijderen van overtollige as.

Het veelgebruikte Uniform Residential Appraisal Report bevat een doos waarin taxateurs kunnen controleren of een huis een of meer open haarden of houtkachels heeft. Het hebben van een elektrische haard in uw woonkamer of slaapkamer geeft u de luxe om altijd warm en warm te blijven zonder dat u de warmte hoeft aan te zetten. En zelfs als je het niet leuk vindt, is een open haard een fantastisch decoratief element dat je leefruimte het soort gezellige en ontspannende plek maakt waar je de stress van de dag van je af kunt schudden en wat tijd kunt doorbrengen met de mensen van wie je houdt. Neem ook contact op met de vereniging van huiseigenaren, brandweer en lokale gemeente over eventuele bouwvoorschriften met betrekking tot open haarden en soorten installatie.

Forney zegt dat hij vaak een aantal inspectie-uitdagingen met een bakstenen schoorsteen of een houtgestookte open haard ziet opkomen in een vastgoedtransactie, en soms zullen inspecteurs vragen om een extra schoorsteen- of haardinspectie. Nu het gebruik van fossiele brandstoffen afneemt (het zijn niet-hernieuwbare bronnen, onthoud), kunnen open haarden een duurzame en hernieuwbare optie bieden voor primaire of aanvullende huisverwarming. Het is de moeite waard om een houtgestookte open haard in huis te hebben, zolang je het maar niet erg vindt om alle stappen te nemen die nodig zijn om een voorraad doorgewinterd brandhout bij de hand te houden voor gezellige vuren. Een houtgestookte open haard heeft lagere nutskosten, maar vereist de meest ingewikkelde installatie vanaf de grond af.

Uit een onderzoek van de National Association of Realtors bleek zelfs dat iets minder dan de helft van alle huizenkopers bereid zou zijn aanzienlijk meer te betalen voor een huis met ten minste één open haard. Buiten de bosrijke lodge-omgeving hebben open haarden ook meer een waarde-impact op huizen in high-end buurten, waar een open haard vaak wordt gezien als een ontwerpverklaring en basisvereiste voor een luxe onroerend goed.