Wat zijn de vier soorten open haarden?

Gasinzetstukken zijn enorm populair, maar worden vaak aangezien voor een gewone open haard. Gasinzetstukken zijn precies zoals ze klinken - een inzetstuk dat in een reeds bestaande open haard wordt geïnstalleerd. Het vereist heel weinig of geen constructie omdat het is gemaakt om in elke opening te passen. Inzetstukken zijn ontworpen om houten haarden te vervangen voor een schoner alternatief.

Hoewel het technisch gezien geen open haard is, zijn houtkachels een alternatief waarmee u hout kunt verbranden voor verwarming zonder dat u een open haard nodig heeft. Er is echter een pijp nodig om de rook via een schoorsteen naar buiten te ventileren. Bel ons gewoon om uw artikel te retourneren. De meeste artikelen kunnen tot 30 dagen na de aankoopdatum worden geretourneerd.

Lees ons retourbeleid voor specifieke details. We bieden sinds 1999 uitstekende klantenservice, van 24x7 telefonische ondersteuning, een website en leercentrum van wereldklasse en snellere levering aan huis. Praat of chat met een van onze vriendelijke Austin, TX-experts en zorg ervoor dat u het juiste product bestelt voor uw behoeften. De gemiddelde wachttijd voor gesprekken is minder dan 1 minuut.

Houtgestookte haarden vereisen schoorstenen en het bijbehorende onderhoud en de constante aanvoer van vers brandhout en houtopslag. Bovendien spugen ze as en sintels de kamer in en hebben ze schermen en ander onderhoud nodig, waardoor warmte uit de schoorsteen kan ontsnappen; de warmte die een houtgestookte open haard levert, is meestal minimaal zonder elementen aan het rookkanaal toe te voegen om de warme lucht binnen te houden. En als je er nog geen hebt, kan het extreem duur zijn om je huis achteraf in te richten met een schoorsteen. Geventileerde gashaarden functioneren net als houtgestookte of traditionele open haarden met een vuurhaard die door een schoorsteen wordt geventileerd.

Met deze open haarden kunt u nepblokken van keramiek of andere materialen gebruiken die het uiterlijk van natuurlijk hout nabootsen of modernere opties zoals glaskralen. Gashaarden zonder ventilatie hebben geen ventilatie, dus ze kunnen direct tegen binnenmuren zitten zolang ze verbonden blijven met een gasleiding. Omdat gas heel schoon brandt en geen koolmonoxide produceert, kunnen gashaarden zonder ventilatie de binnenlucht verbranden, waardoor alle warmte die ze in huis uitstoten behouden blijft. Open haarden met directe ventilatie werken op dezelfde manier, maar ze zuigen lucht van buitenaf aan om te verbranden.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen de voorkeur geven aan gashaarden is hun schone, natuurlijke warmte en relatief gebruiksgemak; soms kun je gashaarden aansteken met een druk op de knop en een altijd brandend waakvlam hebben. Ze zijn ook gemakkelijk van brandstof te voorzien, aangezien gashaarden meestal worden aangesloten op de aardgasleiding van het huis, en open haarden zonder ventilatie of open haarden zonder ventilatie hebben geen schoorsteen of rookkanaal nodig. Ze missen de romantische aantrekkingskracht van houten haarden en kunnen een huis overdreven warm maken omdat alle warmte van een gashaard binnen blijft. Sommige soorten gashaarden kunnen ook een onaangename brandende gasgeur produceren.

Er is iets te zeggen voor het gemak van een brullend vuur met een druk op de knop, en elektrische haarden zijn een steeds betaalbaardere manier om sfeer aan uw huis toe te voegen. Elektrische haarden zijn er in verschillende stijlen en prijsklassen, dus er is zeker iets dat bij uw stijl en budget past. Elektrische haarden zijn in veel opzichten meer een esthetische keuze dan een praktische keuze. Ethanolhaarden hebben geen enkele vorm van ventilatie nodig; je kunt ze bijna overal in huis plaatsen.

Ze hebben meestal een gedurfde blauwe vlam en zijn er in een grote verscheidenheid aan maten en vormen, dus er is waarschijnlijk een ethanolhaard die past bij elke interieurstijl. Ethanolhaarden leveren minder warmte dan de meeste gasgestookte opties. Toch kunnen ze ongeveer 13.000 BTU's produceren, wat over het algemeen voldoende is om de meeste ruimtes een beetje toast te geven, vooral als ze al vrij klein en gezellig zijn. Ethanolhaarden vereisen routinematige bijwerking en ethanol is licht ontvlambaar.

Dus hoewel deze haarden volkomen veilig zijn, moet u voorzichtig zijn bij het bijvullen van een ethanolhaard. Afgezien van potentiële houthakkers, moet je ook je eigen boomstammen kopen en dan de niet benijdenswaardige taak doorlopen om ze aan te steken. Gooi er een paar milieuproblemen in, en het is geen wonder dat moderne huizen mogelijk weggaan van houtkachels. Gashaarden zijn al lang marktleider - een onmiddellijke, authentieke vlam die schoner is dan een roetachtig echt vuur - maar vereisen over het algemeen deskundige installatie, jaarlijkse controles en een vast rookkanaal.

Ethanolhaarden kunnen geen aanspraak maken op de warmste brand - en worden alleen als secundaire warmtebron verkocht - maar ze branden met uitstekende energie-efficiëntie en hebben een flair voor het dramatische. Ethanol brult of knettert niet als een houtvuur op een koude winteravond, maar de vlammen dansen en flikkeren aantrekkelijk, ondersteund door biobrandstof die rechtstreeks in de brander wordt gegoten. Bij Direct Stoves kunt u een groot assortiment Ecodesign-kachels kopen van toonaangevende merken, waaronder ACR, Arada, Charnwood, Stovax en nog veel meer. Lees onze gids voor houtkachels - de eeuwige aantrekkingskracht van een brullend vuur.

Metselwerkhaarden zijn ter plaatse gebouwde open haarden die volledig zijn samengesteld uit baksteen, steen en dergelijke. Deze zijn het gemakkelijkst te identificeren omdat de steen op uw vloer begint en zonder onderbreking doorloopt tot aan de bovenkant van de schoorsteen. De tweede gemakkelijkste manier om het te vertellen, is door gewoon langs de demper omhoog te kijken. Als je metselwerk ziet in plaats van metalen buis; dan heb je een gemetselde open haard.

Een veilige en operationele gemetselde open haard kan worden gebruikt om hout, geventileerde gasblokken, ontluchtingsvrije gasblokken of een inzetstuk te verbranden. B-ontluchtingshaarden maken gebruik van een schoorsteen met één wand, en ze gebruiken kamerlucht voor verbranding en afvoerkamerlucht in de schoorsteen. Vergeet niet dat het brandstoftype en de montageoptie die u kiest grotendeels de algehele stijl van uw haard bepalen. Dit is een uitstekende manier om een onderhoudsarme houtgestookte open haard om te bouwen tot een onderhoudsarme, energiezuinigere open haard die een alternatief brandstoftype gebruikt.

Elektrische haarden zijn de kosteneffectieve optie van alle soorten haarden op de markt. Begrijpen welke stijl het beste bij u past, kan overweldigend zijn, daarom hebben we een korte handleiding opgesteld over alle soorten open haarden die beschikbaar zijn, evenals enkele extra opties. Er zijn verschillende soorten binnenhaarden die u kunt kopen, maar ze vallen in principe in de brede categorieën houtverbranding, gasverbranding, ethanolverbranding of elektrisch. Als er een schoorsteen is, wordt het project complexer en duurder, afhankelijk van het type installatie.

Afhankelijk van het type open haard dat u in uw huis hebt geïnstalleerd, is er een uitgebreid scala aan schoorsteenopties waarmee u het uiterlijk van uw open haard kunt veranderen. Een groot deel van het kiezen van welk type brandstoftype open haard u moet kiezen en hoe groot een open haard u nodig heeft, is rekening houden met uw verwarmingsbehoeften. Nu de stof is gesorteerd, kunt u nu uw aandacht op stijl richten wanneer u begrijpt wat de verschillende soorten open haarden zijn. Afhankelijk van het type brandstof dat wordt gebruikt, kan uw vrijstaande haard volledig vrijstaand zijn of aan de muur of het plafond worden bevestigd (voor ventilatie).

Beslissen naar welk type open haard u wilt toevoegen of upgraden, is geen eenvoudige beslissing, maar het kennen van deze voor- en nadelen kan de beslissing gemakkelijker maken. Het brandstoftype dat u kiest, bepaalt de beste montageoptie en het algehele ontwerp, evenals de beste plaats om de open haard te plaatsen. Nadat u een brandstoftype en montageoptie hebt geselecteerd, is het tijd om na te denken over het ontwerp van de open haard zelf. .