Zal de open haard tv smelten?

Televisies kunnen gemakkelijk worden beschadigd door hitte van open haarden, maar dit risico kan worden verminderd door een mantel te installeren, openhaarddeuren te sluiten of over te schakelen op gas. Voordat we verder gaan, moet u begrijpen dat haardfabrikanten dit idee over het algemeen niet onderschrijven. De meeste zullen u verwijzen naar de aanbevelingen in de gebruikershandleiding van de tv. Niemand aanvaardt aansprakelijkheid of is verantwoordelijk voor een dure tv die wordt beschadigd door de hitte van hun open haard.

Maar zelfs als de meeste tv-fabrikanten het idee om hun producten boven een open haard te monteren niet onderschrijven, wordt dit elke dag met succes gedaan en gezond verstand zal een lange weg gaan om problemen te voorkomen. Door een beschermingslaag aan uw open haard toe te voegen, wordt de tv boven de open haard ook beschermd tegen eventuele warmte die terugkomt in uw huis. Decoratieve haardaccessoires zoals mantels en haardkappen kunnen zowel warmte absorberen als afweren van het bereiken van uw tv die boven de open haard hangt. Bij Fireplace Doors Online hebben we een reeks aanpasbare haardmantels en kappen om te helpen bij uw tv-montage-inspanningen.

Het feit is dat zolang de tv zich boven de schoorsteenmantel bevindt, de schoorsteenmantel zal fungeren als een schild tegen de stijgende hitte. De situatie verandert echter wanneer je een full-motion mount hebt met verticale beweging waarmee de kijker de tv recht voor het vuur kan zetten. Zoek naar oplossingen die hittewaarschuwingen bevatten. En het lijdt geen twijfel dat een elektrische open haard met een tv erboven er prachtig uitziet en een uniforme entertainmentruimte creëert.

Als u kijkt naar aspecten zoals uw type open haard, de materialen met open haard en het ontwerpen van manieren om het kijken naar uw tv comfortabel te maken, kan een tv boven uw open haard zeker goed werken als deze wordt beschermd met de juiste accessoires en warmteafbuigende decoraties. Maar zelfs als u kiest voor een elektrische haard die warmte genereert, kan een elektrische haard gemakkelijker zijn op uw tv. Elke keer dat je de open haard hebt gebruikt, verergert de hitte die scheur alleen maar, waardoor deze groter wordt en verspreidt totdat reparaties of een volledige herbouw nodig is. Het is het beste om uw haardgids en uw tv-gids te raadplegen voor de meest optimale speling voor u.

Maar wat je niet weet, is dat er een kleine prikwond zit in de keramische rookkanaaltegel van de schoorsteen achter de haardmuur, wat nog maar het begin is van progressieve schade. Om ervoor te zorgen dat u uw tv veilig boven de open haard hangt, moet u een elektricien raadplegen en zelfs overwegen om met een haardprofessional te praten voordat u verder gaat met definitieve plannen. Misschien heb je geluk met een open haard die minder warmte produceert, een diepe schoorsteenmantel en een sterke blazer heeft. Sommige vrijstaande elektrische haarden zijn ontworpen om een tv bovenop een plank te plaatsen die boven de vuurhaard is gebouwd, zoals de Carter Convertible Electric Media Fireplace (verkrijgbaar bij The Home Depot).

Om te voorkomen dat u later problemen of problemen tegenkomt, moet u extra voorzichtig zijn bij het monteren van een tv in bakstenen of stenen open haardgevels en een erkende professional raadplegen voordat u uw tv-ophangproject start. Het grootste probleem met het plaatsen van uw televisie boven uw open haard zonder iets om de warmte te blokkeren, is dat hete lucht van nature stijgt en de muur dramatisch kan verwarmen. Het gebruik van een schoorsteenmantel of afzuigkap met uw houtgestookte, gas- of elektrische haard is ook een geweldige manier om te voorkomen dat warmte afkomstig van branden uw tv beïnvloedt. Of het nu gaat om een gas- of houtgestookte open haard, zorg ervoor dat u voldoet aan de eisen van de fabrikant met betrekking tot spelingen van de bovenkant van de haard tot een mantel.

Als u van plan bent uw tv boven een gashaard te monteren, dan wilt u zeker een geventileerde gashaard hebben waardoor de warmte uit de schoorsteen kan ontsnappen en niet terug naar uw huis straalt. Open haarden en televisies vullen elkaar prachtig aan en zorgen voor entertainment, sfeer en warmte.