Hoe open haard wordt gebouwd?

Het aantal voeten dat u berekent, is de beste maat van de. Houtgestookte, gas- en elektrisch aangedreven modellen zonder speling zijn allemaal beschikbaar, waarbij het verschil tussen hen grotendeels een kwestie van levensstijl en persoonlijke voorkeur is. Als het tijd is om een aankoop te doen, is de echte vraag: „Hoe groot? U kunt de ideale maat bepalen voor een open haard zonder speling met enkele eenvoudige wiskunde. Meet de breedte en lengte van je kamer en tel die metingen vervolgens bij elkaar op.

Het aantal voeten dat u berekent, is de beste grootte van de opening in inches voor uw open haard. Dus als uw kamer 12 voet bij 15 voet meet voor een totaal van 27 voet, kies dan een model met een opening van minimaal 27 inch. Aan de zijkant, schuine wanden, werkt hij vanaf de voorkant naar achteren om de voorkant van de muur in lijn te houden met de voorkant van de haard. De stenen die tegen de achterkant stoten, worden voorgesneden in een hoek van 45° en bijgesneden om te passen met een bakstenen hamer voordat ze worden beboterd en geïnstalleerd.

De eerste en belangrijkste stap in alle bouwactiviteiten is het creëren van een fundering of basis. De basis moet zich minstens 100 mm onder het vloerniveau bevinden om de haard en het verlengstuk goed vast te houden. De haardbasis is 100 mm diep en wordt ondersteund door een gemetselde fundering. Deze basis moet dik genoeg en diep genoeg zijn om niet alleen de vuurhaard en schoorsteen te ondersteunen, maar ook een haardverlenging die 18 tot 20 inch voorbij de opening van de haard gaat.

Steun de vuursteen met metselwerk dat 75 procent of steviger is, waardoor de wanden van de vuurhaard minstens acht centimeter dik zijn. Leg vervolgens 4x8x16 massief betonblok op de betonnen haardbasis om een back-up voor de vuurhaard te maken. Laat een luchtruimte of hechtbreuk achter tussen het back-upmetselwerk van de vuurhaard en de buitenschaal van het metselwerk. Dit zorgt ervoor dat de afgewerkte vuurhaard niet barst als deze heet wordt en uitzet.

De hals van de vuurhaard en de schoorsteen staat bekend als de keel. Het is gebouwd met behulp van brekingsmetselwerk en vuurstenen. Meestal is de diepte van de keel 300 mm. Tegenwoordig zijn er ook kant-en-klare metalen kelen op de markt verkrijgbaar.

Volgens code moet de bovenkant van de schoorsteen 2 voet hoger zijn dan enig deel van het dak binnen 10 voet en 3 voet hoger dan het hoogste punt van dakpenetratie. De schoorsteenopening wordt meestal afgesloten met een metalen dop, zodat het regenwater er niet in komt. Naast de vuurhaard omvat de binnenschaal van een open haard de rookgasafvoer en de rookkamer. Het installeren van een open haard vereist een zorgvuldige afweging, de juiste gereedschappen en materialen, evenals een helder blauwdrukontwerp.

In vergelijking met gemetselde haarden zijn open haarden zonder speling veel eenvoudiger en goedkoper te installeren, waardoor aanzienlijk minder bouwwerkzaamheden nodig zijn. Mijn afhaalmaaltijd, en het zou ook van jou moeten zijn, is dat houtgestookte schoorstenen moeten worden gebouwd volgens een standaard die veel hoger is dan de code vereist. In een rapport in opdracht van het Census Bureau merkt zelfs op dat meer dan 40 procent van de start van nieuwe huizen een open haard omvat. De binnenhaard van de haard moet met de grootste zorg worden gebouwd, aangezien deze plaats onder hoge temperatuur en hitte staat.

De vrijstaande set bestaat meestal uit de haardeenheid, branders, ontluchtingspijpen en montageaccessoires. Het is fascinerend om te zien hoe hij vakkundig een dunne laag natte vuurklei gebruikt om een vuurvaste verbinding tussen vuursteen in open haarden te creëren. Om een open haard met een bakstenen schoorsteen te bouwen, is over het algemeen behoorlijk wat tijd en geld nodig, en het proces vereist doorgaans overleg met een professionele aannemer. Ik werd benieuwd hoeveel woonbranden worden veroorzaakt door open haarden of houtkachels, dus heb ik de Consumer Product Safety Commission en de National Fire Protection Association geraadpleegd voor enkele gegevens.

Lokale bouwvoorschriften geven doorgaans gedetailleerde specificaties voor elk van deze details, evenals voor de minimale afstand tussen een open haard en brandbare materialen. Houd er rekening mee dat er nog veel meer is dat u moet weten en dat uw aannemer moet weten over het bouwen van open haarden en schoorstenen. Normaal gesproken ventileren open haarden zonder speling door een lichtgewicht metalen buis die zich door het plafond uitstrekt. Voordat u iets anders doet, moet u de kamer identificeren waarin u de open haard wilt plaatsen en zorg er vervolgens voor dat de vloerbalken zijn versterkt.

Of zoek een professional via het National Fireplace Institute, een branchegroep die haardprofessionals opleidt en certificeert. .